Preloader image Preloader image

Skinnrens

Skinnrens av stol

Skinn er et fantastisk materiale som kan vare i mange år, hvis man vedlikeholder det riktig. Vær nøye med rengjøring og beskyttelse – det er du som bestemmer hvor lenge møblene skal vare og hvor lenge de skal beholde sin eleganse.

Det viktigste med skinnrens er å begynne med beskyttelse og impregnering fra møblene er nye. Og videre ha et jevnlig vedlikehold 2-4 ganger i året for mye brukte møbler. 1-2 ganger i året for finere bruk. Dette gjør at Skinnmøblene holder seg uforandret og mest lik  slik de var da de var ny. Med rett vedlikehold varer skinn nærmest til evig tid

Hovedfaktorene til slitasje av skinnmøbler er:

– Fett:
Fett er møbelhud sin største fiende. Mange tenker at skinn trenger fett, men moderne garvemetoder for møbelskinn er ikke fett basert. Fett fra fra f.eks hender, hår og mat får topplaget i skinnet til å gradvis gå i oppløsning. Det er derfor esensielt med jevnlig skinnrens for å fjerne fett og å påføre beskyttelses krem for å bevare topplaget.

– Partikler
Smuss, støv og små partikler fyller opp porene i skinnet og virker som innvendig sandpapir hver gang man sitter i møbelet. Støvsuging og dyprens jevnlig for å holde porene og sømmene rene.

– Sol og andre varmekilder
UV stråler og varme bleker og tørker ut skinnet. Prøv å plassere møbler så de ikke står i direkte sollys eller for nærme varmekilder. En god beskyttelseskrem inneholder UV filter og tilfører nødvendig fuktighet for å hindre uttørking.


Råd til vedlikehold av skinn:
(rådene gjelder ikke for semsket og nubuck)

– Behandle med beskyttelses krem før du tar ditt nye møbel i bruk.

Støvsug jevnlig med et mykt børste munnstykke for å fjerne løse partikkler og smuler. Vær spesielt nøye i sømmer og folder.

Tørk av med en ren hvit frotè klut vridd opp i lunkent-varmt vann. (Bruk ALDRI mikrofiber klut!) Hvis det kommer farge på klut, stopp og ta kontakt for råd. Tørk alltid av fra kant til kant for å unngå vannmerker. Ikke gni.

– Nå er du klar for skinnrens

Våtservietter for skinn er en enkel metode som gir en god topprens og legger igjen litt beskyttelse. Kan gjøres så ofte som det er behov for, gjerne hver 3. måned, eller oftere (særlig på steder med bespisning). Merk: Dette er noe man bør gjøre i tillegg til årlig dyprens.

Rens av skinnbenk

– Dyprens minimum en gang i året og sett deretter inn med beskyttelses krem.
Møblene er som regel mye skitnere enn du tror! Bruk ikke såpe/ rensemiddler som ikke er til skinn da de kan tørke ut skinnet.

 

Vi har et stort utvalg av skinnrens produkter til riktig vedlikehold på vårt verksted og nettbutikk.
Ta kontakt for veiledning i beste fremgangsmåte og midler for deres møbler og tepper.

Vår spesialisterte service avdeling foretar jevnlig dyprens ute hos kunder – både private, bedrifter, hoteller og skip – for de reneste møbler med den lengste levetid.

 

Denne videoen viser hvordan vi renser skinnmøbler ute hos bedrifter:

 

Har du utsatt skinnrens for lenge og stolen begynner å bli noen år, kan det være at slitasjen begynner å bli så stor at ingen produkter kan hjelpe. Da har vi en siste mulighet; farging eller omtrekk. Selvsagt en mer kostbar affære men møbelet kan ihvertfall reddes.